Home Uncategorized Sommar skidåkning och vart man kan resa
Sommar skidåkning och vart man kan resa

Sommar skidåkning och vart man kan resa

0
0

En av de saker som irriterar oss mest om sportnyheter och tabloider med sportsektioner, är det faktum att de huvudsakligen fokuserar på fotboll och mer traditionella sporter. Och medan vi älskar vår fotboll, njuter vi av skidåkning precis lika mycket.

Kanske du tror att skidåkningen är ganska döda under sommaren, men det är inte. Inte alls. Det finns gott om ställen att åka skidor, även på sommaren, så ta en titt nedan på några av våra personliga favoriter;

 

Kanada – Whistler Blackcomb

Kanada är känt för att vara bra på skidåkning, de har en av de mest kända skidorterna i världen. Whistler Blackcomb är en stor semesteranläggning som ligger 121 km norr om Vancouver, i British Columbia, Kanada. På många sätt är det den största skidorten i Nordamerika; 50% större än närmaste konkurrent i fråga om storlek, störst liftkapacitet, och fram till 2009, hade dem högsta vertikala åkbara avståndet med bred marginal. Plus att det har öppet året runt, och har även 10 liftar som går under sommaren. Detta inkluderar två gondoler, sex hög hastighet fyrhjulingar och två T-bar liftar.

 

Frankrike, Österrike, Italien och Schweiz – Alperna

Alperna är den högsta och mest omfattande bergskedja som ligger helt i Europa och som sträcker sig ungefär 1200 kilometer över de åtta alpländerna: Österrike, Frankrike, Tyskland, Italien, Liechtenstein, Monaco, Slovenien, och Schweiz.

Chamonix är en av de äldsta skidorterna i Frankrike och är känd som “porten till Europeiska Cascades”. Glaciären Hintertux i Österrike är ett av Europas mest kända, särskilt i extrem sport världen, proffs idrottare tenderas att flockas där, både för semester och arbete. Sen har du Zermatt i Schweiz som är en av de få andra orter i världen som är öppna året runt, de erbjuder “garanterat snö”. Inte dåligt. Andra orter och glaciärer i Alperna som är värda att nämna (och en resa dit) är; Les Deux Alpes, Tignes, Stubai Glacier och Saas Fee.

 

Norway – Stryn, Folgefonna and Juvass

So seeing how Norway always seems to bring home medals in every X games, and holds the record of most medal won in the Winter Olympic, you might think that Norwegians were born with skis on their feet. Which is a common joke among the modern Vikings.

But they are certainly not. They have tons and tons of snow to practice on, and even glaciers to build ski lifts and slopes on. These lifts however, isn’t even visible in the winter, seeing how there’s just too much snow. During summer the snow melts a little, so that the lifts are again usable, that is when they have managed to clear the road up to the slopes (which can be quite the challenge to be honest).

Norge – Stryn, Folgefonna och Juvass

Norge verkar alltid ta hem medaljer i varje X spel och innehar rekordet för mest medalj vann i vinter-OS, kanske du tror att norrmännen är födda med skidor på fötterna. Som är en gemensam skämt bland de moderna vikingar.

Men de är verkligen inte. De har massor och massor av snö att träna på, och även glaciärer att bygga skidliftar och nedfarter på. Dessa hissar är emellertid inte ens synlig på vintern, se hur det är bara för mycket snö. Under sommaren snön smälter lite, så att hissarna åter användas, är att när de har lyckats rensa vägen upp till backarna (som kan vara ganska utmaningen att vara ärlig).

 

Stryn and Folgefonna is well known for their relaxed and amazing camp atmosphere and great environment for ski and snowboard bums, while Juvass is located on the highest mountain in all of Norway. And seeing how Norway is known for their high and unlivable mountains, that’s saying something (the bus trip up there is an experience of its own).

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published.